7 tipp hogyan rendezzük be kreatívan a gyerekszobát

A gyerekszoba berendezésének szórakoztatónak kellene lennie, de néha sajnos elég fárasztó. A lényeg azonban az, hogy egy szép és praktikus szobát hozzon létre, amelyben gyermeke nem csak most, de nagyobb korában is jól érzi majd magát. Legyen szó az egész szoba berendezéséről, vagy csak egy pár elem kicseréléséről, összeszedtünk Önnek pár hasznos tanácsot.

7 tipp hogyan rendezzük be kreatívan a gyerekszobát

1. A szépség az egyszerűségben rejlik

Ha a gyerekszobáról van szó, a kevesebb néha több. Amennyiben kevesebb dísztárgyat vásárol és minimalista módon rendezi be a szobát, a gyerekeknek több tere marad a játékra. Ezen kívül a neutrális színekben berendezett gyerekszoba együtt nő majd gyermekével, és pár apróbb kiegészítő kicserélésével is teljesen új színt és stílust vihet a szobába.

2. Praktikus és szórakoztató

Egy olyan helyet szeretne kialakítani, amely megfelelő lesz a gyermekeinek? Játéktárolók, nyitott polcok és a könnyen elérhető ruhaakasztók támogatják a gyermekek felelősségtudatát, mert már kiskorban megtanulják, hogy mindennek megvan a maga helye a szobában. Emellett oda kell figyelni, hogy milyen játékokkal szeretnek a gyermekei a legjobban játszani. Gyerek hinta, labdamedence, rajztábla vagy csúszdával ellátott emeletes ágy, ezek mind szórakoztatják majd gyermekét, így jól fogja majd magát érezni a szobájában.

3. Maximális helykihasználás

Akár apró, akár tágas nagy gyermekszobája is van gyermekének, nagyon fontos, hogy a lehető legjobban használja ki a rendelkezésre álló teret. Kisebb gyermekszobák esetén remek megoldást jelenthetnek az emelt ágyak. Az ágy alatti térbe vásárolhat íróasztalt vagy egy kanapét párnákkal, ahol gyermeke tanulhat vagy pihenhet.

4. Tároló helyből sosem elég

Ahogyan a gyermekek nőnek egyre több játékuk, könyvük és ruhájuk lesz. De hova tudja eltenni ezt a rengeteg mindent? Ruhaakasztók, tároló fiókok az ágy alatt, multifunkciós emeletes ágyak tároló hellyel, ezek mind remek megoldást jelentenek arra, hogy megduplázza a szobában a tárhelyet.

7 tipp hogyan rendezzük be kreatívan a gyerekszobát

5. Ne feledkezzen meg a színekről

A gyerekek szeretik a színeket, de a megfelelő színek összeválogatása néha igen nehéz feladat. Egy kis hercegnője van otthon, aki most a rózsaszín dolgokért rajong? Ez azonban lehet, hogy nem lesz már így pár év múlva. Ezért fölösleges a szobáját rózsaszínre festeni. Amennyiben hosszú távra gondolkodik, inkább fesse neutrális színekre a falakat, válasszon neutrális bútort, és válogasson hozzá színes kiegészítőket, amelyeket később könnyedén lecserélhet.

6. Tanulósarok létrehozása

Egy tanulósarok elengedhetetlen része minden gyerekszobának. Kiskorában gyermeke itt rajzolgathat, gyurmázhat, így fejlődik majd a kreativitása is. Iskolás korára pedig választhat neki egy növekvő íróasztalt székkel, amely vele együtt nő majd. Itt megírhatja majd a leckéjét, tárolhatja az iskolás dolgait és készülhet a következő napra.

7. Hasznosítsa újra a régi bútordarabjait

Fessen le egy régi bútordarabot táblafestékkel és adjon szabad kezet gyermekeinek. Ez remek módja annak, hogy támogassa a kreativitásukat. A gyerekrajzok és írások remek hangulatot és kinézetet adnak a bútornak. A gyerekszoba a gyerekei birodalma, ezért fontos, hogy bekapcsolódjanak ilyen módon is a dekorolásába.