Üzleti feltételek

Mit kell tudnia a rendelés leadása előtt?
Olvassa el a legfontosabb figyelmeztetéseket és tudnivalókat, amelyeket pontokba szedtünk Önnek. Az teljes üzleti feltételeket bármikor letöltheti a következő linken: LETÖLTÉS.

 • Amennyiben választ valamit a webshopunkból és elküldi a megrendelést, mi azt még egyszer leellenőrizzük, hogy biztosan van-e a raktáron a termék, elérhető-e még a beszállítónál. Ezt követően kapja majd meg a visszaigazolást a rendeléséről.

 • A képek többsége professzionális számítógépes 3D animáció. Az egyes színárnyalatokat gyakran a számítógépek és a mobilok is másképp mutatják. A nagyobb bútoroknál ±1 cm méretkülönbség lehet és az arányok is valamelyest eltérhetnek (például az ágyneműtartók / tároló fiókok nagysága, távolsága). Emiatt a képen látható méretek, arányok nem kell, hogy megegyezzenek a valós legyártott termék méretével. Néha a beszállító apróbb változásokat eszközöl a termék kialakításán, dizájnján, azonban ezek nem változtatnak a termék tulajdonságain vagy a teljes összképén.
  A matracok esetében kisebb méretváltozások lehetnek, különösen a matrac magassága esetén, ahol a standard eltérés ±1 cm lehet, de a matrac többi méretnél is lehet ±1 % eltérés. Ez az eltérés nem jelent gyártási hibát, és nem csökkenti a termék minőségét. A matrac magasságát a közepén kell mérni, nem pedig a szélein. A matracban lévő hab színe a képeken csak az áttekinthetőség végett ábrázolt, a matrac egyes rétegeinek illusztrálására szolgál, nem muszáj megegyeznie a felhasznált hab eredeti színével. A színbeli különbség a matrac tulajdonságait nem befolyásolja.

 • Matrac gödrösödése: gödrösödésnek az számít, ha a mélyedés mértéke meghaladja a matrac teljes vastagságának 20 %-át (például egy 20 centiméteres matrac esetében 4 centiméternél több számít deformációnak). A gödrösödés mértékét a reklamációnál mindig fényképesen dokumentálni kell.

 • A bolyhosodás a matrac használatának természetes velejárója, nem ok a reklamációra. Idővel a szövetanyag is elhasználódik, ezért a vásárló feladata, hogy megfelelő védelmet biztosítson a matracnak, erre a leghatékonyabb módszer egy matracvédő vagy egy lepedő.

 • Szag és illat? A kicsomagolás után a matracot jól szellőztetett helyen kell hagyni "pihenni". A kínálatunkban szereplő matracokban felhasznált anyagok mind tanúsítvánnyal rendelkeznek, a szigorú biztonsági előírásokkal összhangban vannak legyártva. Egyes anyagoknak (mint pl. latex) jellegzetes illata van, amely természetes tulajdonság, nem hiba, idővel elillan.

 • A matracokat nem ajánlott oldalfal nélküli ágyra helyezni. Főleg a rugós és táskarugós matracoknál ügyeljen arra, hogy az ágykeret körülölelje a matrac magasságának 40 - 60 %-át. Az utasítás be nem tartása a matrac tartós deformációját okozhatja és ebben az esetben nem érvényes a jótállás.

 • Minden matracunk összegöngyölve, vákuumos csomagolásban érkezik, ezért kérem ne használja azonnal, hanem a következőket tartsa be: Helyezze a csomagolást ágyrácsra vagy vízszintes felületre. Óvatosan vágja fel és távolítsa el a vákuumos csomagolást. FIGYELEM, ne sértse meg a matrachuzatot éles tárggyal. A matrac 48-72 óra alatt nyeri vissza eredeti formáját. A legjobb, ha a matracot nem egyből az ágyba helyezi, hanem egy vízszintes felületre, mondjuk a padlóra, hogy ki tudja rúgni magát az eredeti méretére. Ne használja korábban. A megadott idő eltelte előtt a matracra ne lépjen, ne feküdjön, vagy ne terhelje meg, különben károsíthatja külalakját, működőképességét és nagyságát.

 • A raktáron lévő termékek esetén érvényes:
  • általában 12 munkanapon belül kiszállítjuk őket, vagy
  • kivételt képeznek a 48 órás kiszállítási idővel (munkanapokon érvényes) rendelkező termékek. Azokra a termékekre érvényes, amelyeknél ez látható: Raktáron | 48 órán belül kézbesítjük. Főleg matracokra, matracvédőkre, lepedőkre, teepee sátrakra és gyerek járókákra érvényes.

 • A bútorok és a nagy matracok hosszabb kiszállítási idővel rendelkeznek. Kérem, legyen türelmes. Nagy és nehéz áruról van szó, ezért, hogy a lehető legolcsóbb szállítási díjat tudjuk Önnek biztosítani, saját autóval szállítjuk ki, de ez egy kicsit tovább tart.

 • A termék kiszállításáról előre fogjuk értesíteni. Kérem, amennyiben ez az időpont nem felel meg Önnek vegye fel velünk vagy a futárcéggel a kapcsolatot.

 • A raktáron lévő termékeket általában a megrendelés leadását követő 10 munkanapon belül kiszállítjuk vagy feladjuk. Azonban a következő termékeket 48 órán belül kézbesítjük: lepedők, matracvédők, gyerek járókák, teepee sátrak és a matracok (160x200 cm méretig bezárólag). Ezeknél a termékeknél fel van tüntetve, hogy “Raktáron - 48 órán belül kézbesítjük” (csak munkanapokon érvényes). Amennyiben 48 órás kézbesítéssel rendelt termékhez banki utalásos fizetést választ, a terméket csak az összeg bankszámlánkra való beérkezése után van módunkban feladni. A többi termék esetén a weboldalunkon megadott szállítási határidők az érvényesek.

 • Kézbesítéskor kérem alaposan ellenőrizze le a csomag állapotát (csomagok számát, esetleges sérüléseket a csomagon). Amennyiben a termék kézbesítése során a dobozon, a külső csomagoláson bármilyen külső sérülést tapasztal, haladéktalanul vegyen fel kárjegyzőkönyvet a futárral, amelyet aztán kérem küldjön el nekünk.

 • Amennyiben véletlenül hiányosan kapta meg a megrendelését (hiányzik egy doboz, egy termék vagy nem a megrendelt terméket kapta) vagy bármi más hiba történt (például az egyik dobozban más színű elemek vannak), kérem minél előbb vegye fel a kapcsolatot a reklamációs osztályunkkal a Reklamációs űrlap kitöltésével, amelyhez mellékeljen kérem képet is. Kérjük, ha olyan terméket kapott, amely nem egyezik a rendelésében szereplő megrendelt termékkel, akár színben, akár bármilyen más módon, esetlegesen sérült vagy hiányos, a terméket NE SZERELJE ÖSSZE és ne hajtson végre rajta MECHANIKAI változtatásokat! A lehető leghamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot és azonnal foglalkozunk a problémájával.

 • A termék rendben megérkezett, de nem tetszik Önnek, nem erre számított? Amennyiben nem elégedett, semmi probléma. A terméket nyugodtan visszaküldheti a megrendelés kézbesítésétől számított 14 naptári napon belül a kitöltött elállási nyilatkozattal együtt, amelyet megtalál itt: 1. számú melléklet - Elállási nyilatkozat
 • Ha a törvényes 14 napos határidőn belül eláll az adásvételi szerződéstől, a vásárló viseli az áru eladónak vagy az eladó által az áru átvételére felhatalmazott személynek történő visszaküldésének költségeit.
 • Az egyedi megrendelésre legyártott termékek (mint például saját mintával ellátott bútor, vagy külön méretre gyártott matracok) teljes összegét előre ki kell fizetni. Az ilyen megrendeléseket legkésőbb 48 órával a rendelés leadása után lehet csak töröltetni. Az egyedi gyártású termékeket nem lehet visszaküldeni, továbbá ezeknek a termékeknek a gyártási ideje eltérhet a honlapon szereplő termékek gyártási idejétől.

 • A tömör fából készült bútort, amely fehér színre van lakkozva vagy más módon kezelve, kérem semmiképp ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, annak érdekében, hogy idővel ne sárguljon meg. Ez sajnos természetes tulajdonsága, amelyet nem lehet reklamálni.

 • A matracot legalább havonta meg kell fordítani, hogy elkerülje az idő előtti elhasználódását és gödrösödését. Ez a gyártó fontos figyelmeztetése, amelyet kérem tartson be annak érdekében, hogy a matrac hosszú élettartamú legyen.

 • Abban az esetben, ha több matracot is vásárolt tőlünk, legyen szó ugyanarról, vagy másfajta típusról, a matracok színe, struktúrája, és összevarrási technikája bizonyos mértékig eltérhet. A matracban lévő hab színe a képeken csak az áttekinthetőség végett ábrázolt, a matrac egyes rétegeinek illusztrálására szolgál, nem muszáj megegyeznie a felhasznált hab eredeti színével. A színbeli különbség a matrac tulajdonságait nem befolyásolja.

 • Nem minősül fogyasztónak a cég vagy egyéni vállalkozó. Az elállási jogot fogyasztóként kizárólag magánszemélyek gyakorolhatják. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg. A Ptk. 8:1. § 3. pontja szerint a fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Vagyis a gazdálkodó szervezet, egyéni vállalkozó, egyéni cég, jogilag nem természetes személy, így fogyasztónak sem minősülhet, ezért nem illeti meg az elállási jog.

 • Az ágyrács, amelyre a matracot helyezi a matrac típusa szerint rugalmas vagy szilárd lamellákból készülhet. A rúgós / táskarugós matracoknál az egyes lamellák közötti távolság ne legyen több mint 30-40 mm, a többi matractípusnál ez a távolság 50-60 mm között mozoghat.

 • A táskarugós / rugós matracokat nem ajánljuk lamellás ágyrácsra helyezni. Ez a kombináció azt okozza, hogy csökken a matrac keménysége (a matrac érezhetően puhább lesz). Továbbá a matrac deformálódhat is. Amennyiben ilyen rugós / táskarugós matracot kombinál lamellás ágyráccsal, a korábban említett problémákat nem lehet reklamálni.
 

Cégtulajdonos, az internetes üzlet működtetője, amely a wilsondo.hu domain alatt található:


Bejegyezve a Kereskedelmi Nyilvántartásba: 2013. október 3-án a Zsolnai Járásbíróságon: Sro (Kft.) részleg, bejegyzés szám: 60353/L

Felügyelőszerv:

Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI)
a Zsolnai kerület részére:
Predmestská 71, P. O. BOX B-89, 011 79 Žilina 1
telefon: 041/763 21 30, 041/724 58 68, fax č. 041/763 21 39
http://www.soi.sk

Probléma esetén az Európai Fogyasztó Központhoz tud fordulni: https://www.magyarefk.hu/hu/
vagy választhatja az online vitarendezést: https://ec.europa.eu/

A teljes üzleti feltételeink:

Letölthető formátumban: Üzleti feltételek

1. számú melléklet: Elállási nyilatkozat

2. számú melléklet: Tájékoztatás a vevő elállási jogáról

További dokumentumok:

Visszaküldés esetén ITT tud futárt keresni, vagy választhatja a mi szolgáltatásainkat: Árlista és szállítási feltételek.

Betartandó utasítások, karbantartás és általános elhasználódás.