Hogyan válasszam ki a megfelelő gyerekmatracot?

Melyik matrac lesz a legmegfelelőbb a gyermekemnek? Sok anyuka és apuka teszi fel ezt a kérdést matracválasztás előtt. Azért, hogy megkönnyítsük Önnek a választási folyamatot összeválogattunk pár matracot, amelyek a legmegfelelőbbek a gyermekeknek. Ezeket a matracokat a GYEREKMATRACOK kategória alatt találja. A 4KIDS szériába tartozó matracok külön gyermekek számára készültek, a teherbírásuk pedig maximum 60 kg. Ezek a matracok biztosítják gyermeke kényelmes és egészséges pihenését. A matrac kiválasztásánál a legfontosabb szempont a gyermek kora.

matrac-podla-veku

Milyen a megfelelő matrac a babaágyba? Matracok 0-3 éves korig.

A kisbabák az első pár hónapban nagyon sokat alszanak. Az újszülötteknek és a kicsi gyerekeknek pontosan az alvás időszaka az amikor erősödik az izomzatuk és a csontozatuk. Ezért rendkívül fontos a megfelelő matrac kiválasztása. A kemény gyerekmatrac lehetővé teszi a babáknak a könnyű légzést. Ezt a szilárdságot és stabilitást a sokak által kedvelt kókuszréteg teszi lehetővé, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, többek között könnyen levegőzik, rugalmas és megakadályozza a baktériumok és atkák elszaporodását.

0 - 3 éves korig nem ajánljuk a puha matracok vásárlását, ugyanis ezek a matracok ebben a korban nem alkalmasak mindennapos alvásra. Megfelelő figyelmet kell fordítani a választás során arra is, hogy a baba matraca megfelelően tisztítható és szellőztethető legyen. A babaágyakba való matracok többnyire alacsonyabb terhelhetőségüek és jó a légáteresztő képességük, jól szellőztethető anyagokból készülnek. De sok matracnál találkozhatunk már eddig nem használt rétegekkel is. 

A kínálatunkban szereplő matracok többsége lecipzárolható huzattal rendelkezik, melynek köszönhetően könnyen tisztítható, mosógépben mosható. A gyakori mosásnak köszönhetően a matracban nem tudnak elszaporodni a nem kívánt mikroorganizmusok. Amennyiben szeretné a matracot megóvni a folyadékoktól és a nedvességtől matracvédő használatát javasoljuk.

A webshopunkból leginkább ezeket a gyermekmatracokat javasoljuk, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek:
Kétoldalas gyerekmatrac Bambino Console 120x60
Bambino Candy matrac hajdinával 120x60 

Milyen a megfelelő matrac egy óvodásnak vagy kisiskolásnak. Matracok 3-13 éves korig.

3 - 13 éves kor között jön el az az idő, hogy azon gondolkodik, hogy átköltözteti gyermekét a hálószobából a gyerekszobába és egy saját otthonos kis birodalmat hoz majd létre neki. Egy szép és praktikus ágy mellett természetesen egy minőségi matrac sem hiányozhat a gyerekszobából. Jó hír azonban, hogy ebben a korban a gyerekeknek még elég egy úgynevezett alapmatrac. Ezek a gyerekmatracok még kisebbek, alacsonyabb a tömegük, ráadásul az áruk is jóval kedvezőbb.

Egy kisiskolásnak inkább alacsonyabb matrac vásárlását javasolnánk, mivel valószínűleg még leesésgátlót is terveznek tenni az ágyra. A gyermekmatracok vásárlásánál nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a gyerekmatracok terhelhetősége maximum 60 kg, amennyiben nincs másképp feltüntetve a terméknél.

A gyermekek ebben a korban még nagyon gyorsan nőlnek, ezért a gyermekgyógyászok közepesen kemény vagy kemény matrac vásárlását javasolják a számukra. Jó választás lehet egy egyszerűbb hab vagy rugós gyerekmatrac, amely több rétegből áll. Nagyon fontos az is, hogy a matrac jól szellőztethető legyen. Az allergiával, légzőszervi vagy bőrproblémákkal küzdő gyermekeknek a hipoallergén matracokat ajánljuk, például hajdinával vagy kókuszréteggel. A matracaink nagy előnye a lecipzárolható huzat, amelyhez még kisebb gyermekeknél érdemes matracvédőt is vásárolni.

Ennek a korosztálynak tehát legfőképp ezeket a matracokat ajánlanánk:
Sofia habmatrac gyerekeknek 160x80
KARMEL 10 kókusz matrac 80x160

Természetesen ezek a matracok más méretben is elérhetőek.

Zónás matracok

A gyermekeknek, akiknek a hátgerince még folyamatosan és gyorsan fejlődik, nem megfelelőek a zónás matracok, legyen szó hab vagy táskarugós matracról. Bár a zónás matracok idomulnak az emberi test formájához, felnőtt emberek súlyához és magasságához lettek tervezne, nem pedig 3-13 éves korú gyermekekéhez.

TIPP:
Amennyiben emeletes ágyba szeretne matracot vásárolni az 1 + 1 matracaink közül is tud választani, ahol két egyforma matracot tud vásárolni kedvezményes áron.


Milyen a megfelelő gyerekmatrac 13 éves kor fölött?

A gyermekeknek, akik betöltik a 13. életévüket és belépnek a kamaszkorba, a testfelépítésük és a súlyuk szerint kell matracot választani. Ez fogja őket szolgálni az életük következő szakaszában.

Kamasz gyermeke csontszerkezete és izomzata azonban még mindig fejlődésben van, így itt is jól meg kell gondolni a matracválasztást. A legalkalmasabbak a rugós és a habmatracok, de igazából bármelyik modern és minőségi felnőtt matrac is jó már nekik. A kamaszoknak már nyugodtan vásárolhat zónás matracot is, amely a kisebb gyermekeknek még nem megfelelő. A levehető és mosható huzat nagy előnyt jelent.

Azonban itt is érvényes az a szabály, hogy a jobb minőségű matracok nagyobb befektetést jelentenek.

A matracok, amelyeket ajánlani tudunk: tulajdonképpen bármelyik felnőtt matrac. A gyermeke igényei és kívánalmai szerint tud közülük választani.
Kereshet méret szerint vagy összetétel szerint.