Szórakozás a kertben az egész családnak: Hogyan élvezzük otthon a nyarat

A tavasz már javában tart, és mire észbe kapunk, már itt is lesznek a trópusi hőségek. Pont az ünnepek, a nyaralások és a kellemes tavaszi-nyári időszak tökéletes időszak arra, hogy a friss levegőn, a szabadban töltsünk az időt, feltöltődve a nap sugaraitól D-vitaminnal. Ebban az időszakban a családdal és a barátokkal együtt élvezzük a kellemes időjárást, a közös grillezéseket, sütögetéseket. Amennyiben te is a szabadban,  az udvarodon, a nyaralóban vagy a kertben tervezed tölteni a nyarat, összeszedtünk néhány tanácsot, mellyek segítségével még élvezetesebbé teheted az ott eltöltött időt.

deti-na-trampoline

Biztonságos és tiszta gyerek homokozó

A gyerekek többsége imádja a homokozókat. A legtöbbünknek a legegyszerűbb módja, hogy gyermekeink a legtöbb időt a szabadban tölthessék a játékaikkal a homokozóban, ha elmegyünk egy közeli játszótérre. Azonban biztosan te is találkoztál már azzal, hogy ezekben a homokozókban gyakran nincs is homok, ugyanis egyáltalán nincsenek karbantartva. Gyakran csak köveket, szemetet, gyomokat találunk bennük, rosszabb esetben összetört üvegeket vagy kutyapiszkot, amelyért a felelőtlen kutyatulajdonosok a felelősek. Pont ezért vettük fel a gyerekeknek szóló kínálatunkba a gyönyörű kerti homokozókat, amelyek teljesen biztonságosak a gyerekeknek. Amennyiben szeretnéd megakadályozni, hogy a környék macskái itt végezzék el a dolgukat, érdemes egy olyan modellt választani, amelynek teteje is van. Amennyiben mégis egy tető nélküli homokozót részesítesz előnyben, akkor érdemes legalább éjszakára letakarni valamiféle kerti fóliával, majd követ tenni rá. Ilyen kerti fóliát könnyen beszerezhetsz bármelyik kertészetben.

A hinta nem hiányozhat egyetlen kertből sem

Milyen gyerekkor is lenne az hinta nélkül? Keress egy megfelelően magas fát egy viszonylag horizontális ággal és már meg is van a tökéletes hely. De felszerelheted a pavilonba vagy pergolára is. Azonban érdemes olyan helyre tenni a hintát, hogy az alatta lévő felület ne legyen nagyon kemény (mint például beton burkolat), hanem inkább fű vagy homok legyen alatta. Ugyanis minden gyerek előbb-utóbb leesik a hintáról, és sokkal jobb, ha valami kevésbé kemény felületre huppan.

Túl sok energiája van a gyerekeknek? Megoldás: a trambulin!

A védőhálóval ellátott gyerek trambulinok biztonságos megoldást jelentenek arra az esetre, ha gyerekeidnek annyi fölösleges energiája van, hogy már égnek áll tőle a hajad. Mindig a kanapén vagy az ágyon ugrálnak? Vegyél nekik egy trambulint. Vagy éppen ellenkezőleg? Úgy gondolod, hogy keveset mozognak és kevés időt töltenek a szabadban? A trambulin remek megoldás, mert szórakoznak, felhasználják a felesleges energiájukat és még új akrotbatikus mutatványokat is megtanulhatnak. A trambulinok mindenhol nagy népszerűségnek örvendenek, így biztosan nem fogsz csalódni, ha otthonra is beszerzel egyet.

Készülj fel egy igazi kerti partyra

A kerti székek, fotelek és a kerti bútor szettek is minden kerti grillezés központi elemei. Egyetlen kerti partyról sem hiányozhatnak ezek a kényelmes ülő alkalmatosságok. Egy ilyen kerti étkezőgarnitúrának hat székkel és egy nagy asztallal stabil helyének kell lennie a kertben vagy a teraszon. Azonban az alap kerti bútorokon kívül érdemes pár tartalék rakásolható kerti széket is beszerezni, amelyeket elővehetünk vendégek érkezésekor. Ne feledd, hogy minden székhez beszerezz egy puha párnát is. Egy párna nyáron kényelmes ülést garantál, a hidegebb időszakban pedig megvéd a hideg ülőfelülettől.

Élvezd a csendet és a nyugalmat a kertben

Nincs is jobb annál, mint egy fárasztó hét után egy csésze tea, kávé, vagy egy jó hideg sör társaságában kimenni a kertbe leülni egy kényelmes székre vagy kerti fotelbe. Esetleg, aki még nagyobb kényelmet szeretne, annak tökéletes választást jelent mondjuk egy kerti hinta, amelyet fel lehet akasztani a fára. Ebben pihenve figyelhetjük, ahogyan a szél fújja a fa leveleit és kellemesen álomba szenderedhetünk.  Egy öreg fa egy igazi kincs a kertben, ugyanis kellemes árnyékot biztosít a legnagyobb hőségben is. Azonban, ha nincs fa a kertben, akkor se csüggedj! Szerezz be mondjuk egy napernyős kerti bútor szettet.

Egy máltai nyaralás? Otthon is lebarnulhatsz

Mi magyarok mindig is olyan nemzet voltunk, akik szeretnek kertészkedni, megtermeszteni a saját zöldségeinket és gyümölcseinket, amelyeket aztán még jobban esik elfogyasztani. Aki kertes házban lakik az tudja, hogy a kertben és a ház körül mindig akad munka. Tehát igazán sok időt töltünk a szabadban. Így még ha nem is jutunk el minden évben a tengerhez, otthon is igazán szép színt szedhetünk össze. Azonban fontos, hogy a kinti tartózkodásunk alatt a megfelelő kerti bútorokkal vegyük körbe magunkat. Ha pedig idén kicsit kevesebb időt szeretnél tölteni a veteményesben, és többet pihenéssel, érdemes beszerezni egy kisebb kerti medencét és egy napozóágyat, és már jöhet is a nyár!