Kerti bútor és kiegészítő ötletek a kertbe és a teraszra

A kerti bútoroknak a teraszon, az erkélyen vagy a kertben nem csak gyakorlati funkciójuk van, hanem éppen ellenkezelőleg. Az is nagyon fontos, hogy a kerti bútor az egész tér központja legyen, otthonossá és kellemessé tegye az egész helyet. Ebben a cikkünkben összeszedtünk néhány praktikus, egyszerű és univerzális tanácsot a pavilon, a kerti kisház vagy a télikert feldíszítésére és feldobására, melyben pont a kerti bútorok játszák majd a főszerepet.

zahradny-nabytok-inspiracia

A kerti pad nem csak arra szolgálhat, hogy ráüljünk

Biztosan te is láttál már valahol olyan régi biciklit, amely borostyánnal volt befolyatva, a kosarában egy gyönyörű cserepes virág díszelgett és még a bicikliülés helyére is egy virágcserép volt felszerelve. Ha éppen nincs otthon egy ilyen régi biciklid ne csüggedj. Ugyanígy fel lehet díszíteni mondjuk egy kerti padot is. Amennyiben van otthon egy régi kerti padod vagy lócád, amelyet már nem használsz és nem sajnálsz feláldozni ilyen célra, akkor egy gyönyörű kerti díszt varázsolhatsz belőle. Ennek egyik módja, hogy például a lábait virágcserepekbe "szúrod" be, amelyekbe málnát vagy szőlőt ültetsz. Ezek aztán, ha elkezdenek nőlni, szépen körbefonják a padot és a rajta található egyéb dísz elemeket is. Így kapsz egy nem mindennapi kerti díszt, és ráadásul az extra a dologban a finom termés lesz, amellyel a szőlő és a málna megörvendeztet. De természetesen borostyánnal vagy klematisszal is befolyattathatod, így is pompázatos hatást érhetsz el. Amennyiben egy új padot szeretnél ilyen célra felhasználni, amelyre még le is szeretnél ülni, természetesen az is megoldható. Ebben az esetben az a szabály érvényes, hogy a "kevesebb néha több".

Az asztal nem csak az ételnek van fenntartva

A kerti asztal többnyire arra szolgál, hogy a kerti grillezések vagy sütögetések során elfogyasszuk rajta az elkészített  finomságokat. Egyesek ráadásul azon a véleményen vannak, hogy a kerti asztalra csak a hamutárca való. De mi szeretnénk meggyőzni az ellenkezőjéről! A kerti asztalról egyértelműen nem hiányozhatnak a különféle dekorációk. Lenyűgöző hatást kelthetsz a különféle gyertyákkal, petróleum lámpával, napelemes LED lámpákkal, vágott virágokkal vázában, de más olyan természetes elemekkel is, mint a fa, rattan vagy parafa alátét. Ezek az elemeknek ugyanis nem csak dekoratív funkciót töltenek be, de igazán praktikusak is.

Díszpárnák a kerti bútorokra

A kerti székek és fotelek, de a kerti napozóágyak is sokkal jobban néznek ki, ha feldobjuk őket díszpárnákkal. Sokkal otthonosabb és csalogatóbb hatást keltenek, főleg a hidegebb napokon, ha egy puha párnára tudunk leülni, nem pedig simán a hideg ülőfelületre.

Kiegészítők a kerti bútorokhoz

A kertből vagy a teraszról természetesen nem hiányozhatnak a különböző kiegészítők, amelyek kellemesebbé és kényelmesebbé varázsolják a teraszt, a balkont vagy a kertet. Ezeknek köszönhetően egy olyan kellemes és pihentető oázist kapsz majd, ahol hátrahagyhatod a mindennapi gondokat és csak nyugodtan pihenhetsz és relaxálhatsz. Ilyenek a különböző babzsák fotelek, plédek, fényfüzérek vagy szőnyegek is, melyek igazán fel tudják dobni a kertet vagy a teraszt, ráadásul még kényelmesebbé és otthonosabbá is teszik.