Tavaszi kiegészítők, amelyek nem hiányozhatnak otthonodból

Ha a tavaszi dekorációk szókapcsolatot halljuk az emberek többségének valószínűleg a húsvéttal kapcsolatos díszek és kiegészítők jutnak eszébe. Valójában azonban a tavaszt más módon is becsempészhetjük az otthonunkba. Olvass tovább és megtudhatod, hogy milyen dekorációkkal dobhatod fel a lakást az év ezen legszínesebb és legillatosabb időszakában.

doplnky na jar

Ébredezik a természet, vigyél be belőle kicsit az otthonodba

Az első tavaszi virág, amellyel találkozhatunk, néha már akár február elején is a hó elolvadása után, a hóvirág. Azonban ne feledd, hogy a hóvirágok védett növények Magyarországon (bárhol a természetben), tehát nem csak a környezetvédelmi területeken. Azonban, ha otthon ültetsz magadnak, vagy ha a virágcserépben neveled, természetesen egy pár szálat ebből betehetsz a vázába. A hóvirágokon kívül a tavasz közeledtét jelzi a barka is (a fűzfafélék apró gömbölyű pamacsokból álló füzérvirágzata), amely vázába helyezve mondjuk az aranyesővel kombinálva gyönyörű összhatást alkot a nappaliba a komódra vagy az étkezőasztalra helyezve.

Itt az idő a virágágyás létrehozására

Azért, hogy ne csak elvegyük a természetből a virágokat, gallyakat és a tavasz egyéb adományait, de vissza is adjunk valamit, a tavasz a megfelelő időszak arra, hogy elültessük azokat a növényeket, amelyek a jövőben díszítik majd az otthonunk. Legyen szó évelő növények, cserjék vagy gyümölcsfák vásárlásáról, esetleg muskátlikról, amelyek majd az erkélyünk díszei lesznek, biztosan mind megörvendeztetnek majd minket a későbbiekben a virágaikkal vagy a termésükkel. A kertben vagy az erkélyünkön, teraszunkon csak leülünk majd egy fárasztó nap után a kényelmes kerti székünkbe és élvezzük a jó időt és azt, hogy gyönyörű növényekkel vagyunk körbevéve. A tavaszi hónapok az ideálisak a magok elültetésére, amelyek, ha kikelnek a palántákat átültethetjük a kertbe. 

Tavaszi dekorációk az ajtóba

A bejárati ajtó elé is érdemes dekorációs elemeket helyezni, amelyek a tavasz eljövetelére emlékeztetnek. A karácsonyi mintás lábtörlőt is ideje az aktuális időszakhoz kötődőre cserélni, és az ajtóról sem hiányozhat egy üde zöld színű, színes virágokkal díszített mű vagy élő ajtókoszorú. 

Húsvéti díszek és a tavasz

Nem feledkezhetünk meg tavasszal a húsvétról sem és a húsvéti dekorációkról. A kiscsirkék, tojások és a húsvéti nyuszi olyan örökzöldek, amelyekkel semmit sem ronthatunk el. A tavaszi díszek egy részének elkészítését nyugodtan rábízhatjuk a gyerekekre. Gyönyörű dekorációk készíthetőek mondjuk színes papírokból. Így a gyerekeknek is lesz sikerélményük. Amennyiben inkább a természetes anyagokat részesíted előnyben vagy a kevésbé kirívó színeket, akkor jó választást jelentenek a szalmafigurák vagy a hagyományos festett tojások gyönyörű magyar mintákkal.

Dekorációk a lakásba vagy a házba

Az otthonunkba elhelyezett dekorációkkal igazán túlzásba lehet esni, ez azonban nem érvényes a természetes anyagokból készült darabokra vagy mondjuk a virágokra, növényekre. A nagy előnyük, hogy a természetben megtalálhatóak, összeszedhetjük őket és utána otthonunk díszei lesznek. A szépségük pont a múlóságukban rejlik. A friss virágok illata egy vázában több napon keresztül is meg tud örvendeztetni minket. Ráadásul nem marad utána semmilyen szemét - csak egy hely az új virágoknak vagy díszeknek.