8 inspiráció a fiús gyerekszoba berendezéséhez

Épp fiús gyerekszobát rendezel be és nem tudod, hogy melyik végéről kezd el a munkát? Összeállítottunk neked néhány tippet, amelyeknek köszönhetően nem csak helyet spórolsz meg, de ami a legfontosabb, olyan gyerekszobát alakítasz ki, amely elkápráztat téged is, ugyanakkor tetszeni fog a fiadnak vagy fiaidnak is.

Modern gyerekszoba egy fiú számára

Manapság már szinte lehetetlen nem divatos bútorokat vásárolni. Akár a provence-i, az indusztriális, a minimalista vagy a rusztikus bútorokat kedveled, nem fogsz mellé nyúlni. Semmiképp sem hiányozhat egy gyerekszobából az ágy, a tágas ruhásszekrény, a játéktároló, az íróasztal és a szék, valamint a szabad padlófelület egy modern szőnyeggel. Minden más csak a helymérettől és a preferenciáktól függ.

chlapcenska detska izba

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát egy fiú részére?

A legfontosabb az, hogy a gyerekszoba berendezésének egész folyamatát közvetlenül annak lakójával kell megbeszélni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tetszik majd neki a bútor vagy a stílus, amelyet választottál és akkor őszintén csalódni fogsz. Ha például születésnapi meglepetésként szeretnél egy új szobát berendezni, próbáld meg finoman kiszimatolni, hogy mi az, amit szeretne és ami tetszik neki.

Inspirációk fiús szobához

Nézzünk meg 8 univerzális tippet, amelyeket felhasználhatsz a gyerekszoba berendezésénél és a bútorok kiválasztásánál.

1. A kékkel pontot érsz el

A kék színnek egyszerűen helye van a fiús gyerekszobában. Legfőbb előnye, hogy a szoba szellősebbnek és tágasabbnak tűnik miatta. Kipróbálhatsz a fehérhez közeli halvány árnyalatokat, de például sötétkék függönyöket is, amelyek sokkal otthonosabbá teszik a szobát.

2. Elegendő hely a munkához

Már az óvodáskortól kezdve a gyerekeknek szükségük van olyan helyre, ahol rajzolhatnak, színezhetnek vagy más módon fejleszthetik a képzelőerejüket. Amikor iskolába mennek, szintén egy asztalt és széket fognak használni a házi feladatok elkészítésekor.

3. Szuperhős, mint szobatárs

Van a fiadnak kedvenc szuperhőse vagy mesefigurája? A játékok, plüssállatok, ágyneműk vagy poszterek mellett, amelyeken ez a karakter szerepel, megajándékozhatod őt például egy nagyméretű falfestménnyel is, hogy kedvence mindig a közelében legyen.

4. A gyerekszoba a gyerekeké

Ez nem tükrözheti a te elképzeléseidet az ízlésesen berendezett, gyerekággyal felszerelt szobáról. Készülj fel arra, hogy még a legmodernebb vagy éppen ellenkezőleg, a rusztikus lakásban vagy házban is a gyerekszobának színesnek és játékokkal megpakolva kell kinéznie és semmi esetre sem fog beleilleni az általad kedvelt berendezési stílus általános koncepciójába.

5. Gyerekszoba két fiúnak

Ha helyhiánnyal küzdesz, a multifunkciós emeletes ágy igazán hatékonyan megoldhatja ezt a problémádat. Választhatsz olyan modellt is, amelyben az ágy alatt vagy a felső ágyhoz vezető lépcsőbe integrált dolgozósarok vagy tárolóhely lett kialakítva.

6. Az én szobám - az én váram

Akár versenyautó, akár sátor vagy ház alakú ágyat kedvelnek inkább a gyerekek, minden esetben ez jelenti a világ csapdái elől a legbiztonságosabb menedéket és mindenféle képzeletbeli kaland kiindulópontjává válik. Miért kellene bunkert készíteni a kanapé párnáiból, amikor maga az ágy lehet a legjobb búvóhely?

7. Időtlen gyerekszoba

A gyerekszobát úgy is berendezheted, hogy néhány év múlva alapvetően csak az ágyat cseréled ki egy nagyobbra és hogy ne legyen túlságosan infantilis, hogy egy pubertáskor küszöbén álló fiú ne szégyellje odahívni a barátait.

8. Ifjúsági szoba egy fiatalember számára

Az ifjúsági gyerekszoba leginkább a te stílusos szobáról alkotott elképzelésedre fog majd hasonlítani. Ne felejtsd el, hogy a fiúknak általában gondot okoz a szobájuk rendben tartása. Ha valamilyen modern szennyeskosarat helyezel el a szobában, nem kell minden egyes alkalommal elborzadnod, amikor belépsz a szobába és mindenhol koszos zoknik hevernek szanaszét.