Miért válasszak tömör fa ágyat?

Tömör fából készült emeletes ágyak, tömörfa gyerekágyak és tömörfa franciaágyak - ezek mind minőségi anyagokból készülnek - természetes fából. Ismeri az előnyeit? A honlapunk létrehozása óta igyekeztünk kínálatunkat főleg fa ágyakra összpontosítani, amelyek különböző színekben és különböző stílusban kaphatók, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Különböző természetes anyagokból és különböző gyártási eljárásokkal készülnek. Ahogyan láthatja kínálatunkban többféle ágytípus közül választhat: galériaágyak, emeletes ágyak, emeletes ágyak vendégággyal, franciaágyak, ágyak pótággyal, egyszemélyes ágyak és még sok más. A választás során nagyon fontos szempont az ágy stabilitása és tartóssága. 

Miért válasszak fa ágyat?

A fa ágyak előnyei:
✓ magas minőségű és stabil szerkezet
✓ egyszerűbb tisztítás, ami a gyermekek kreativitása és játékai mellett elengedhetetlen :-)
✓ fontos szerepük van a Feng Shui szerint is, mivel az energia stabil áramlását szimbolizálják 

Amit vásárlóként hátrányként érzékelhet a tömör fa ágyaknál az a magasabb ár, ami természetesen nem érvényes minden ágyra, és a magasabb súly. De a mi véleményünk szerint érdemesebb befektetni egy tömör fa ágyba, ugyanis ezeknek a minősége sokkal magasabb az élettartama pedig hosszabb.

TIPPEK AZ ÁGY KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Amikor egy új ágyat szeretne vásárolni több szempontot is meg kell vizsgálni. Nagyon fontos tudni, hogy egy kényelmes ágy két fontos részből áll: az egyik maga az ágy, a másik pedig a matrac. Azért, hogy biztosan pihentető alvásban legyen része nagyon fontos, hogy mindkét elem az Ön igényeinek megfelelő legyen. Ezért jól meg kell gondolni az ágy- és a matracválasztást is.

AZ ÁGY
Az ágy kiválasztásakor nagyon fontos annak szerkezete. Tehát fontos, hogy az ágy milyen anyagból készül. Az ágyak többségét fából vagy fémből gyártják. Mindkét anyag megfelelő a strapabíró és tartós ágyak gyártásához. Előszeretettel készítenek belőlük gyerekágyakat is vagy emeletes ágyakat. Használnak még forgácslapot és műanyagot is, ezek az ágyak azonban könnyebben szétesnek és nyikoroghatnak is. De minden embernek mások az igényei. Egy magas embernek például fontos, hogy az ágynak ne legyen ágytámlája az ágy végében. Sokaknak viszont az a lényeges, hogy az ágyhoz legyen ágyneműtartó is, amely tárolóként funkcionál az ágyneműnek vagy a gyerekek játékainak. A tömör fából készült ágyak jelentik azonban a legjobb megoldást. Ezek az ágyak modernek, szinte alig nyikorognak, természetes anyagból készülnek és nagyon tartósak és strapabíró szerkezetűek.

MATRAC
A megfelelő matrac kiválasztása rendkívül nehéz feladat. Számos szempontot figyelembe kell venni ilyenkor, de talán a legfontosabb közülük a matrac keménysége. A keménység azért fontos, mert igen lényeges, hogy a matrac a megfelelő testtartást és a hátgerinc megfelelő alátámasztását biztosítsa alvás során. Mivel mindenki számára más keménységű matrac felel meg, ezért létezik egy táblázat, amely segíthet abban, hogy ki tudjuk választani milyen keménységű matrac is lenne a megfelelő nekünk. Ez a táblázat természetesen csak egy irányadó és tájékoztatásként szolgál. Azonban az az általánosan érvényben lévő szabály, hogy a magasabb súllyal rendelkező emberek számára a keményebb matracok a megfelelőek, míg a magas és vékony embereknek inkább a puhább matracok felelnek meg. Ezt követően ki kell választani a matrac típusát. Manapság már rengeteg típus közül választhat az ember: memóriahabos matracok, sima hab matracok, bio hab matracoktáskarugós és rugós matracok, latex vagy kókusz matracok. Az is nagyon fontos, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a kiválasztott matrac típus megfelelő-e az ágyba vagy az ágyban lévő ágyrácshoz.

A matrac megfelelő kiválasztásáról egy külön blog bejegyzésünk is született, amelyet elolvashat itt: ITT

A gyerekmatracoknál más szempontokat is figyelembe kell venni, ezeket megtalálja ITT

Tabuľka tvrdostí matracov

Zárásképp tehát azt tudjuk mondani, hogy az ár nem minden. A legfontosabb a jó minőségű ágy és a kényelmes és pihentető alvás elérése. A tömörfa ágy környezetbarát, tartós és gyönyörű megjelenésű.